Emergency, HUG - University Hospitals of Geneva

The HUG A&E Department is to be expanded and refurbished in order to meet the increase in patients, improve the quality of reception and patient care and provide users with a more suitable working environment.

The expansion and refurbishment works of the A&E Department will have to be carried out without interrupting the activities of the Department. This requirement leads to a division into four stages with bypass services.

A new ambulance bay abuts the admissions building planned for degree 1 emergencies. The access for disembarkation will become more fluid and quicker.

Special attention is being given to the integration of the upper floor for admissions in the site, the management of external and internal flows, the introduction of a clear guidance system,  the creation of a flexible system to meet the future medical requirements, the establishment of a long-term strategy by separating primary, secondary, and tertiary systems and the well-being of patients, visitors and users.

Contact person Kirschke Robin
Client Etat de Genève, DCTI
Architect Itten+Brechbühl AG
Parking spaces 124
Floor area 40 683 m2
Construction volume 144 344 m3