Ernst & Young (EY) in Bern, Tenant Improvements

Office with fluid boundaries

Since autumn 2016, EY have been living and working in the 4th and 5th floors of the newly constructed Postparc building close to Bern’s main railway station. The idea of an office as a village used by its citizens is the room design which is consistently reflected throughout.

The optic and haptic arrangement of the room is diverse and flexible. Partition furniture divides the open-plan offices into loose entities which can be further segmented by floor-to-ceiling blinds. Closed cubicles offer a quiet retreat for focused work. The entire room conveys a pleasant ambience of homeliness which is complemented by the relaxed meeting zone in the cafeteria. The library/archive is the heart of the fifth floor, a slender cube-like object made of spruce wood.

Contact person Jürg Born
Client Ernst & Young AG
Architect/General planner Itten+Brechbühl AG
Interior designer daskonzept ag, Thun
Ueli Biesenkamp
 
Client representative Gartenmann Engineering AG
Planning August 2015
Start of construction Mars 2016
Start of operation September 2016
Floor area 2910 m2
Construction volume 12 220 m3
Workplaces 200
Photos Philipp Zinniker, Bern