F. Hoffmann-La Roche AG: Entrance, gatehouse, auditorium, Kaiseraugst AG

An open site for an open reception

Further office, lab and production buildings were realised for the east section of Roche's facility in Kaiseraugst in the last years. For that reason, a gatehouse, service building and auditorium were built over the new two-storey car park in the middle section of the site.

To the north of the gatehouse, slightly set back, will be the three-storey auditorium.

The materials used for both buildings will be unostentatious. The façades will feature mainly fair-faced concrete and fully glazed mullion-transom elements. The interior flooring is dominated by terrazzo or parquet. The spiral-shaped staircase in the auditorium will catch the eye. The large window fronts to the north and south will also be conspicuous.

Here is a timelapse video «ZR Peak 201» of the construction of Pe@k-Buildings and their surroundings

Year 2017
Contact person Jürg Toffol
Client F. Hoffmann-La Roche AG
General planner Itten+Brechbühl AG
Architect Nissen Wentzlaff Architekten BSA SIA AG
Planning 2014-2015
Start of construction 2015
Start of operations 2017
Floor space 30 400 m2
Construction volume 127 000 m3
Visualisations Nissen Wentzlaff Architekten BSA SIA AG