Polyclinic INO, Inselspital Bern

On Floor E of the INO (Intensive Care, Emergency, and Surgical Centre) an available open space was fitted out for the Orthopaedic department. The project included eleven treatment nooks, a plaster room, minor surgery room, two X-ray rooms, as well as reception and patient waiting room. The staff rooms for meetings, lounge, and archive are set back from the public areas.

The materials used in the Orthopaedic unit largely match the Inselspital’s overall concept, though the area is partially enhanced by components in oak, providing a comfortable ambience for the patient area. The lighting concept relies on a pleasant interplay of daylight and artificial light.  

Comprehensive project

Contact person Jürg Born
Client Inselspital Bern
Architect Itten+Brechbühl AG
Start of construction March 2016
Start of operation September 2016
Floor area 520 m2
Construction volume 1600 m3
Photos Philipp Zinniker, Bern