New Headquarters Building Scott Sports SA, Givisiez FR

Located in the commercial district of Givisiez, the new structure embraces a central atrium as high as the building, which is accessed via an impressive staircase leading from the entrance to the auditorium in one flowing motion along a curved wall. The cafeteria and restaurant set the scene on the ground floor, complemented by an opposing showroom and with a view on the surroundings, where newly developed bikes are tested.

The offices are located on the four upper floors. The open layout promotes lively exchange, while focus rooms are available for concentrated work. The chosen grid system anticipates future changes. The dynamic sun shading on the upper floors and the high-tech plinth façade reveal the activity inside and pique the viewer’s curiosity. The new building and surrounding grounds convey a strong sense of identity.

Arc Award BIM 2017 Gold for project Scott

Big BIM in Practice : A Conversation with IttenBrechbühl

Drone flight over the construction site

The project on baunetz.de

Contact person Christoph Arpagaus
Client Scott Sports SA
Architect / Genral planner Itten+Brechbühl AG
Planning 2015 - 2016
Start of construction June 2016
Start of operation April 2019
Floor area 25 865 m2
Construction volume 107 734 m3
Parking spaces 120
Workplaces 400 bis 600
Photos Philipp Zinniker, Bern
Simon Ricklin, Wallis
Jochen Haar, Bern