Year 2017

Waldacker Study Contract, Construction Site A1

Situated in the middle of the town, the perimeter defines the border of the residential area with the surrounding green space. The plot has an excellent panoramic position with distinctive topography towards the rural landscape. The idea is based on a clear definition of the border of the residential area while the rural landscape merges into the project site right up to the façade. The volume will be split over two buildings. The centre part will be open, thus maintaining the view of the landscape. The project fits in with the neighbourhood due to the staggered arrangement and interweaving with the green space. The buildings comprise two different sides. A meandering façade looking out onto the green space contrasts with the space-creating building line facing the residential area.

Contact person Marion Spirig
Client Ortsbürgergemeinde St. Gallen
Architect Itten+Brechbühl AG
Investor NOVAVEST Real Estate AG, Zurich
Landscape architect Hager Partner AG, Zurich
Apartments 74
Visualisations Steffen Architektur, Wittnau
Model Beatrice Brocker, St. Gallen